zondag 27 mei 2012

Boekkaart voor mijn ouders

Vanuit een zonovergoten tuin, laptop op schoot, kinderen in het zwembad.... moeders kan ff bloggen :)
Heb een hoop leuke dingen te vertellen maar begin met het feit dat mijn framekaart in de spotlight stond bij challenge #34 van Little Miss Muffet. Hartstikke super! Uitgekozen en wel, helemaal trots hihi.
Vorige week hebben we een heerlijk Hemelvaart weekend gehad in Aarlanderveen. Vorig jaar waren mijn ouders 40 jaar getrouwd, ze wilden dit graag vieren met een gezamenlijke vakantie: mijn broer en ik samen met onze gezinnen. Duurde even voor het gepland kon worden, vorige week was het zo ver. Heerlijk huisje voor ons 10-en, overal slootjes en bruggetjes. Helemaal super! Wist niet dat het Zuid-Hollandse landschap zo ontzettend mooi was. Ik was ook nog eens jarig de 18e! Het feest kon niet op hihi, die dag naar Naturalis geweest in Leiden en 's avonds uit eten. Nog nooit zo'n heerlijk rustige verjaardag gehad!
De kleinkinderen hadden voor opa & oma een ABC gemaakt en een liedje gezongen. Wij als kinderen hadden allemaal spelletjes voorbereid net als in "a-minute-to-win-it". Ze vonden het geweldig, hadden tranen in hun ogen. Daar doen we het voor :)
Ik had een boekkaart in elkaar geknutseld ter felicitatie en om ons kado een beetje aangekleed te overhandigen. Ze kregen een "Bird of Zimbabwe" naar keuze. Heel mooi initiatief! Op deze manier steunen we gezinnen in Zimbabwe die van gerecyclede olievaten de meest prachtige vogels maken. Ze hebben gekozen voor een kraanvogel... heel erg mooi!
Dit is de kaart geworden:


In de hartjes hun initialen: Pieter en Rina. De sluier en onderkant van de jurk heb ik nog bewerkt met stickles. De afbeelding ingekleurd met distress-inkt. Vooral veel aged mahogany, tea dye, walnut stain, tattered rose, black soot en als blauw stormy sky geloof ik. Die laatste weet ik niet zeker maar gezien de temperatuur heb ik spontaan geen zin om ff naar boven te sprinten.... sorry :) Wat neppareltjes in de hoekjes met de parelpen en een paar grote rozen van Wild Orchids. Dit is de binnenkant geworden:


Hieronder ook nog wat detailfoto's van de binnenkant:


Ten slotte nog de foto van de kraanvogel die ze hebben uitgekozen, hebben jullie ook een voorstelling van het kado:


Hoop dat jullie de kaart (en vogel) ook mooi vinden, mijn ouders waren er ontzettend blij mee. Was zowaar zelf best tevreden met de kaart, gebeurt zeker niet altijd.... ben nogal kritisch van aard hihi. Zie altijd wel dingen die anders/ beter/ mooier hadden gekund. Zal hier vast niet de enige in zijn, toch?
Fijne pinksterdagen! 

Groetjes Annika

Deze kaart zet ik in voor de volgende challenges:


5 opmerkingen:

 1. Hoi Annika,
  nee hoor, je bent niet de enige kritische :)
  Je kaartje is helemaal top en wat een leuk weekend hebben jullie gehad ! De kraanvogel is prachtig en een heel mooi geschenk !
  Liefs
  Margo

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha Annika,
  ik ga eens even zoeken naar de vogel. Wat een prachtig cadeau zeg!! En dat je er ook nog anderen mee helpt, dat is dan helemaal mooi!!
  Je kaart voto je ouders is werkelijk geweldig! Wat een mooie boekkaart. Wil ik toch ook nog eens proberen! De binnenkant is zo mooi afgewerkt!!
  Enne..je zus was toch ook mee? Zoiets schreef ze in een reactie bij mij.Of was ze er alleen een dag? Nou ja, je hoeft ook niet alles te vertellen natuurlijk, en ik wil niet nieuwsgierig zijn, maar het valt me op.
  Morgen wordt het ook nog heerlijk buitenweer, wat ik ervan gehoord heb. Geniet ervan!
  Groetjes,

  GerJanne

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hé zusje, het is ook weer verwarring ten top bij GerJanne, hahaha!! Ik snap wel dat ze het niet meer snapt... moeten we haar uit de droom helpen?? Je kaart is echt prachtig hoor! Jammer dat ik 'm niet live heb kunnen aanschouwen, maar ja, ik was dan ook niet uitgenodigd voor het weekend boehoeee!!! ;-) Als mama op kasteelweek meekomt zal ik haar eens stevig te woord staan, oh ik vind dit écht hilarisch hihi!! App je morgen, kissy kissy je zus

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Haha, lekker he, als de kinderen zich vermaken en je even tijd hebt? Een prachtige boekkaart heb je gemaakt! En zo leuk die letters op de hartjes.
  Fijne dag nog!
  Hugs Ing

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Annika , wat een geweldig leuk verhaal ! Ook ik snap het alleen niet meer over je zus Frea .... maar dat krijgen we vast nog wel eens uitgelegd. Wat heb je een mooie boekkaart gemaakt voor je ouders ! Leuk detail die hartjes met de initialen. En ook nog proficiat met je eigen verjaardag. Creatieve groetjes van Christa.

  BeantwoordenVerwijderen